Czosnek – naturalny antybiotyk
O leczniczych właściwościach czosnku wiedzą wszyscy, niemniej lekceważymy to. Zwolennicy medycyny naturalnej alarmują. Żyjemy w świecie GMO. Jesteśmy zewsząd atakowani chemią i jej szkodliwy wpływ coraz częściej daje znać o sobie w postaci wielu chorób, na które zapadają coraz młodsi ludzie. Czosnek jest rośliną o wszechstronnym działaniu.
Przede wszystkim chroni organizm przed działaniem wolnych rodników. Po drugie jest naturalnym antybiotykiem, który niszczy bakterie chorobotwórcze w układzie pokarmowym i oddechowym. Zwolennicy medycyny niekonwencjonalnej zabrali się za edukację społeczeństwa. Powstało wiele stron internetowych, na których możemy znaleźć wiele informacji na temat tego w jaki sposób czosnek obniża poziom cholesterolu we krwi i jak spożywać tę roślinę, aby nie zabijać w niej tego co cenne. Najlepiej zjeść dziennie jeden ząbek czosnku przegryzając go natką pietruszki, aby ograniczyć przykry zapach lub, jak to zalecają lekarze medycyny niekonwencjonalnej, przepić go kilkoma kieliszkami czerwonego wytrawnego wina.